“За да има приходи и да можем да изпълняваме нашата

...
 “За да има приходи и да можем да изпълняваме нашата
Коментари Харесай

Пламен Караджов, БСП: Трябва да се въведе мораториум върху цената на газа

 Open photo

 

“За да има доходи и да можем да изпълняваме нашата обществена стратегия, би трябвало да има работеща стопанска система. Бизнесът се нуждае от успокоение, сигурност и неизменност. Нуждаят се да бъдат подкрепени и с ограничения за поддръжка. Мярката за помагането с цената на електрическата енергия би трябвало да бъде продължена. Трябва да се вкара и мораториум върху цената на газа. ”

Това съобщи претендентът за депутат от листата на “БСП за България ” в Стара Загора Пламен Караджов в предаването “Актуално от деня ” по БСТВ.

Той бе безапелационен, че страната би трябвало да подкрепи и работещите, както и да повдигане минималната работна заплата и да се вкара необлагаем най-малко.

“Старозагорска област е енергиен център и главната тематика са ТЕЦ-овете “Марица-изток ” и този принудителен опит да се приключи прибързано живота им. Но на фона на енергийната рецесия и войната в Украйна, по-добре е да спрем да приказваме за затваряне на ТЕЦ-овете, тъй като в Европа към този момент заговориха за отварянето на ТЕЦ-овете. Приканвам и политиците от други партии, да спрат да плашат. Хората от района са обезпокоени за работните си места ”, разяснява Караджов.

Той уточни и различен проблем, присъщ за Казанлъшкия край, от който е - розопроизводството. “Това е нашата емблема на България - розата, само че в последните 12 години при ГЕРБ много неща се затлачиха и се оформи наклонността, че розопроизводителите изкупуват розовия цвят на такава цена, на каквато дребните розопроизводители не могат да си разрешат да заплащат даже на берачите си. Страшно доста масиви останаха необрани тази година. Нашият министър на земеделието Иван Иванов беше почнал една процедура с положителни заплащания и земеделците бяха удовлетворени от него, само че, за жал, за 7 месеца не съумя да си довърши работата ”, сподели още претендентът за депутат от левицата.

По думите на Пламен Караджов, проблем в региона в акцията е практиката на пазаруване на гласове от страна на две партии - Движение за права и свободи и ГЕРБ. “През последните дни се вижда раздвижване и едни парични потоци в ромските махали, до момента в който ГЕРБ се концентрират главно измежду младежите и спортните клубове. Жалкото е, че този път служебното държавно управление не взема никакви ограничения, тъй като на предходните избори купения избор беше редуциран съвсем до най-малко ”, показа социалистът.

“БСП бяхме дълги години съпротива на ГЕРБ и Движение за права и свободи, дълги години давахме оферти, които за няколко месеца доказахме, че прилагаме. Затова в този момент самоуверено споделяме, че ние изпълняваме своите обещания. Гласувайте с номер 28 на 2 октомври ”, сподели в умозаключение Пламен Караджов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР